مهندس رحمتاله خسروی دهقانزادهای، روستایی است، که در دوم تیرماه سال 1329 هجری شمسی، در روستای ادریسآباد، از توابع آباده، دیده بر جهان گشود، و دوران کودکی خود را در روستای جنتآباد، پشت سر نهاد. دوران ابتدایی تا کلاس ششم را، در دبستانی در روستای عنایتآباد با موفقیت سپری کرد، و سپس، تا کلاس نهم، در آموزشگاه حرفهای آباده تحصیلات خود را ادامه داد. ایشان تحصیلات خود را در رشتهی ساختمان سازی در مدرسه عالی ساختمان وابسته به دانشگاه پلیتکنیک تهران سپری نمود. و پروانه اشتغال از وزارت مسکن و شهرسازی دریافت نمود. مهندس خسروی از سال 1354 با میل و شوق به تربیت و آموزش نیروی جوان کشور عزیزمان به استخدام آموزش و پرورش شهرری درآمد.
ایشان در تاسیس نهادهای انقلابی شهرستان آباده، نظیر بنیاد مسکن، جهاد سازندگی، و بنیاد مستضعفان کوشید، و مسئولیت نهادهای اشاره شده را در شهرستان آباده، بر عهده گرفت. شهرستان آباده در سال 1357 شامل شهرستان آباده، شهرستان اقلید، شهرستان ابرکوه، شهرستان بوانات، شهرستان خرمبید (خرمی و دهبید)، و ... بوده است، که در همان ابتدای انقلاب، شهرستان اقلید، توسط نیروهای جهادگر همان منطقه مستقل گردید. مهندس خسروی در سال 1358 با بالاترین آرای مردم، به عضویت شورای شهر آباده در آمد، و رییس آن شورا شد.
با تشکیل دولت شهید رجایی، و به پیشنهاد مهندس گنابادی وزیر مسکن و شهرسازی دولت شهید رجایی، مهندس خسروی نماینده تام الاختیار وزیر، در بازسازی مناطق زلزلهزده طبس، فعالیت خود را آغاز نمود. سپس به عنوان رییس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی کشور(حساب 100 حضرت امام خمینی رحمتالهعلیه)، منصوب گردید. اهم فعالیتهای بنیاد مسکن، بر اساس فرمان 21 فروردین سال 1358 حضرت امامخمینی (رحمتالهعلیه)، رسیدگی به ساخت و ساز مسکن، برای قشر محرومان جامعه بود. همچنین ایشان، نقش ویژهای را در بازسازی مناطق جنگی، با عضویت در شورای بازسازی مناطق جنگی، بر عهده داشتند.
ایشان در سال 1363 قائممقام معاون نخستوزیر و رییس سازمان تربیت بدنی کشور گردید، و سپس به عنوان معاون تحقیقات و برنامهریزی سازمان هواپیمایی کشوری، فعالیتهای خود را ادامه داد.
مهندس خسروی در دورهی سوم مجلس شورای اسلامی از حوزهی انتخابیه آباده، در مرحله ی اول، با آرای 55درصدی مردم شهرستان آباده به عنوان نماینده مجلس انتخاب گردید، و به عنوان عضو، مخبر، و سخنگو کمیسیون مسکن و شهرسازی و راه و ترابری انجام وظیفه نمود. ایشان همچنین به عنوان مشاور ریاست سازمان هواپیمایی کشوری و نماینده مجلس، در کارگروه احداث فرودگاه بینالمللی امامخمینی (رحمتالهعلیه) نقش بسزایی داشت.
ایشان در ادامه فعالیتهای کشوری، در سال 1371 به عنوان معاون عمران و مسکن بنیاد شهید انقلاب اسلامی کشور به مدت 2سال فعالیت نمود، و پس از این دوره فعالیت، در حدود 2 سال نیز، به عنوان مدیرعامل شرکت نوآور و عضو هیات مدیره، فعالیتهای خود را ادامه دادند، و سپس به عنوان دبیرکل اتاق تعاون جمهوری اسلامی منصوب گردیدند، و همزمان با عضویت در شورای پول و اعتبار، و عضو هیات سرمایهگذاری خارجی، به خدمت به میهن عزیزمان ادامه دادند. ایشان بعدها به عنوان معاونت تحقیقات و برنامهریزی سازمان بهزیستی کشور نیز فعالیت نمود.
مهندس خسروی در اولین دوره انتخابات شورای اسلامی شهر تهران، از سوی مردم تهران، شهرری و شمیرانات انتخاب گردید. همچنین ایشان از سوی اعضای منتخب شورای اسلامی شهر تهران، به عنوان رییس کمیسیون توسعه و عمران شهر تهران، برگزیده شدند، و سپس به عنوان رییس شورای اسلامی شهر تهران، (قریب به 2سال) بوسیله منتخین مردم در شورای اسلامی شهر تهران، انتخاب گردیدند.
ایشان در سال 1381 از سوی اداره کل آموزش و پرورش شهر تهران بازنشسته شدند. سپس ایشان به عنوان مشاور استاندار تهران منصوب گردیدند، و از سال 1382 در دانشگاههای مختلف در تهران، مشغول به تدریس گردیدند.
مهندس خسروی در سال 1393، به عضویت کانون کارشناسان رسمی دادگستری استان تهران درآمدند.
خانواده ایشان، 3شهید تقدیم نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران نموده است. محمود برادرشان، سعید و نادر برادران همسرشان، شهدای خانوادهی مهندس خسروی میباشند.